Wat is paintball?

 

Waarom ons?

 

Bekijk uw uitrusting

 

Speciale aanbiedingen

 

Laatste nieuws

 

 

 

Via de kaart

 

Via regio:

 

- Drenthe
- Flevoland
- Friesland
- Gelderland
- Groningen
- Limburg
- Noord Brabant
- Noord Holland
- Overijssel
- Utrecht
- Zeeland
- Zuid Holland

Over Paintball TOP Locaties

 

Paintball is een spectaculaire en actieve teamactiviteit dat zowel binnen als buiten kan plaatsvinden. De activiteit zelf is inmiddels een begrip en wordt in Nederland al zo'n 20 jaar georganiseerd.

 

Opzet

 

Het spel wordt gespeeld door twee teams die het tegen elkaar opnemen op een daarvoor speciaal ingericht terrein. De speelvelden zijn ingericht met verschillende obstakels en bunkers, huisjes en begroeiing waar achter de spelers dekking kunnen zoeken. Tevens zijn deze 'paintball arena's' rondom voorzien van speciale veiligheidsnetten. Zo kunnen toeschouwers vanaf de kant veilig toekijken.
Het doel van het spel kan per keer verschillen. Zo kan er bijvoorbeeld gestreden worden om een vlag of moet een bepaald object in het speelveld aangevallen of verdedigd worden. Wat het doel ook is, het is altijd alleen maar te bereiken door als team goed samen te werken door een juiste strategie te bepalen en tijdens het spel te communiceren. Vandaar dat paintball ook veel wordt ingezet als teambuildingsactiviteit.

 

Uitrusting

 

Paintball speler

Iedere deelnemer beschikt over een speciale paintball uitrusting. Deze uitrusting bestaat uit een beschermende (camouflage) overall, een goedgekeurd masker en natuurlijk een paintball wapen. Het masker zit comfortabel, is af te stellen op uw eigen maat en is voorzien van een 'anti-fog coating' wat het beslaan van de lens in het masker zoveel mogelijk tegengaat.
Het wapen wordt gebruikt om paintballs af te kunnen schieten. Deze paintballs zijn, anders dan de naam doet vermoeden, niet gemaakt van verf. De balletjes zijn voorzien van een gelatine schilletje en gevuld met kleurstoffen die ook in de voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt. Paintballs zijn dan ook milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar. En omdat de balletjes oplossen in water zijn de vlekken gemakkelijk met een vochtige doek te verwijderen.

Kijk HIER voor meer informatie over de uitrustingen die gebruikt worden op onze Paintball TOP

Locaties.

 

Verloop van het spel

 

Nadat de groep is ingedeeld in twee teams vertrekt ieder team naar hun eigen 'vlag basis'. Deze basis is het beginpunt en is ook de plek waar het team hun vlag achterlaat. Nadat onderling is afgesproken wie welke taak vervuld en hoe de missie aangepakt gaat worden is het wachten op het startsein. Nadat de begeleider dit sein heeft gegeven is het spel begonnen!
Om het doel, bijvoorbeeld het veroveren van de vijandelijke vlag, te kunnen behalen is het zaak om zoveel mogelijk tegenstanders te markeren met een paintball. Op het moment dat zij worden geraakt zullen zij namelijk het spel moeten verlaten. Een spel is afgelopen als een team hun opdracht heeft vervuld of als de tijd is verlopen.
Als het spel ten einde is worden de teams verzameld en gaan men zich opmaken voor een nieuwe opdracht!